DE GROENE ZUIDLANDEN

De Zuidlanden is een geheel nieuw stadsdeel onder de rook van Leeuwarden. De opzet van het gebied is uniek. Zo is er gekozen voor behoud van de cultuurhistorische aspecten, zoals archeologische vindplaatsen, monumentale boerderijen en een afgegraven terp. Wat De Zuidlanden ook zo bijzonder maakt, is het concept van de buurtschappen, waarvan De Klamp er één is.

De eerste drie buurtschappen, Techum, Jabikswoude en Wiarda, zijn klaar of zo goed als klaar. De typische kenmerken van Friese dorpen maken het gebied tot een aantrekkelijke woonomgeving. Bovendien is er veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en wonen. Maar liefst 700 woningen, de school en het toekomstige zorgcentrum in Jabikswoude worden verwarmd door middel van biogas. Meer informatie over de wijk vind je op de website van Zuidlanden.

Bekijk de allerlaatste woningen

DE KLAMP

In De Klamp heb je alle voorzieningen van De Zuidlanden bij de hand, zoals de Brede School, een supermarkt en het gezondheidscentrum de Techumerpleats in de voormalige boerderij van Techum. Verder komt er in De Klamp een nieuw integraal kindcentrum voor onderwijs en kinderopvang. De Rooms-Katholieke basisschool De Sprong die nu in Techum gevestigd is, zal naar De Klamp verhuizen. De bouw van de nieuwe school is inmiddels begonnen. Per fiets ben je binnen enkele minuten bij de Hema en de Jumbo in de nabijgelegen woonwijk Zuiderburen. Wil je een avondje uit? Het centrum van Leeuwarden, met zijn gezellige cafés en het theater, is op een kwartier fietsafstand. Wil je meer weten over de ontwikkelingen en voorzieningen in De Klamp? Kijk dan op de website van De Klamp.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2